WordPressBadge

SEO tools bij WordPress – hoe en waarom?

Ben je nieuw binnen WordPress en ben je van alles aan het opzoeken op het internet.
Of ga je je meer richten op de echte in-en outs van een goede WordPress site – dan zul je merken dat er veel wordt gepraat over ‘SEO tools bij WordPress’.

SEO tools bij WordPress; Search Engine Optimization

=> zorgen dat je homepage/blog goed wordt gevonden door de zoekmachines van Google, Bing, Yahoo etc.

Zoals ik zojuist in een filmpje hebt gezien – je moet het internet zien als een grote Bibliotheek, met heel veel boeken. Om het juiste boek te vinden – is het belangrijk dat de Bibliotheek elk boek leest en dus goed gaat archiveren waar elk boek over gaat. Dat is wat Google en Bing doen; ze nemen elke homepage grondig door en weten dus eigenlijk elk woord vermeld op de homepage. Volgende stap is natuurlijk ‘een combinatie van woorden’. Want; als jij iets wilt lezen over Apple’s iPad – krijg je waarschijnlijk bij het zoekwoord ‘Apple’ iets van 60% over de iPhone, 20% over de iMacs en MacBooks. 10% over het bedrijf Apple, 3% over de fruit, etc etc. Dus – type je in je zoekoptie; Apple iPad Zoek je dan ook nog een gebruiksaanwijzing – dan voor je in; Apple iPad Gebruiksaanwijzing.

En dan hebben Google en Bing dus hun eigen Indexering manier; en die indexering is voor jou (als homepage beheerder) dus van groot belang!

De SEO tools die beschikbaar zijn – pretenderen dan ook de ‘indexering van de zoekmachines te hebben doorgrond’….! Je titel is belangrijk (die kun je ook verstoppen in je website), maar ook je steekwoorden en herhaling van steekwoorden.

Maar vergis je niet; die indexering houdt nog veel meer in. Google gaat ook kijken of andere mensen jouw informatie ook interessant vinden. En hoe weet Google dit? Want andere sites hebben een link gemaakt naar jouw site. Maar dat kan ook een Twitter of Facebook bericht zijn geweest. Daarbij wordt ook nog gekeken of jij ook links op je homepage hebt staan. En dan natuurlijk het liefst links die verwijzen naar sites die hoog bij Google (etc) in de lijsten staan. Constant goede content gaat ervoor zorgen dat anderen een link maken naar jouw site. En jouw links naar goede sites zullen bevestigen dat jij ook goed op de hoogte bent.

SEO tools kunnen jou helpen om de juiste dosering steekwoorden te geven. En een goede tool; blijft ook updaten, aangezien Google zijn indexering ook constant verandert.

Een zeer bekende plugin komt ook nog van Nederlandse bodem; Yoast SEO Plugin Daarnaast is de All in One SEO Pack ook een zeer bekende (en waarschijnlijk de goede tweede).

Deel via
Geen reactie's

Geef een reactie

Show Buttons
Hide Buttons